Samsun

Samsun'da "torun sevme" kursu açıldı

11:47 26 Mayıs 2016
Samsun'da "torun sevme" kursu açıldı

İLYAS GÜN - Samsun'un Canik ilçesinde açılan "Torun Nasıl Sevilir" kursunda, nine ve dedelere, çocuklarla ilgilenirken nasıl davranmaları gerektiği konusuda bilgi veriliyor.

Canik Kent Konseyi, torunlarına bakan anneanne, babaanne ve dedelere yönelik kurs düzenledi.

"Torun Nasıl Sevilir" adlı kursa katılanlara, çocuklarla ilgili bilgi verilmesinin yanında çeşitli oyunlar ve kağıttan maket yapımı öğretiliyor.

Teorik ve pratik eğitimlerin verildiği kursta, zaman zaman ilgiyi istismar eden çocukların tüm isteklerini yerine getirmenin zararları da anlatılıyor.

Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, AA muhabirine, kursun yaklaşık üç ay önce başladığını söyledi.

Kursta katılımcılara "torunlara nasıl yaklaşılır, nasıl eğitim verilir, yeni yüzyıla çocuklar nasıl hazırlanır" gibi konularda eğitim verildiğini ifade eden Kılınçarslan, özellikle doğru bilinen yanlışların ele alındığını belirtti.

- Eğitim 6 ay sürecek

Eğitimin 6 ay süreceğini anlatan Kılınçarslan, "Eğitim sonunda bundan en karlı çıkacaklar, torunlarımız ile toplumumuz olacak. Çünkü çocukların daha iyi yetişmesi, topluma önemli yarar sağlayacaktır." diye konuştu.

Kursu çocukların daha iyi yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerine dikkati çeken Kılınçarslan, şunları kaydetti:

"Çocukların kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde ne yemesi gerekiyor, hangi yiyecekler çocuklara zararlıdır, öğretiyoruz. Çocukların yemek masasında kullanacaklarının öğretilmesi konusunda da eğitim veriyoruz. Hatta çocukların tepinerek isteklerde bulunması karşısında, nine ve dedelerin bu istekleri nasıl savuşturması gerektiğini bile anlatıyoruz."

Kursta yaratıcı drama ve çocuk oyunlarına ilişkin de bilgi verdiklerini dile getiren Kılınçarslan, "İlk kez böyle bir kurs açtık. Kursumuza ilk etapta 2'si erkek 10 kişi katıldı. Ancak kursun açıldığını duyan birçok kişi, yeni yeni başvurmaya başladı. Kurs 6 ay süreceğinden onları şu an dahil edemiyoruz ama bir sonraki kursumuza katımının daha yüksek olacağını tahmin ediyorum." dedi.

- "Eğitimin benden çok torunuma faydası olmuştur"

Kursa katılan 62 yaşındaki emekli memur Sibel Güngör, böyle bir kurs açılacağını öğrenince katılmak istediğini bildirdi.

Torununun 3,5 yaşında olduğunu anlatan Güngör, "Böyle bir kursa katılmaya geç kalmış bile sayılırım ama bundan sonraki torunlarda daha etkili olabilirim. Çocuklarla ilgili o kadar önemli bilgiler aldık ki bunları herkesin alması gerektiğini düşünüyorum. Eğitimin uygulamasını da yapıyorum. Bana faydası oldu ama benden çok torunuma faydası olmuştur." ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden emekli Emine Ural ise kızının hamile olduğunu belirterek, "Sadece torunum için değil, diğer arkadaşlarım ve yakınlarımın çocuklarına da yardımcı olmak için eğitim alıyorum. Özellikle çocuk gelişimi konusunda bilmediğimiz çok şey varmış, bunları öğrendik. Ayrıca el becerilerimizi de geliştirdik." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.