Samsun

Samsun'da 2. İmam Hatip Günleri

17:08 30 Mayıs 2016
Samsun'da 2. İmam Hatip Günleri

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "2. İmam Hatip Günleri" etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte imam hatip okulları stant açarak, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiledi.

Etkinliğin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, imam hatip okullarının önemine değinerek, "İmam hatipli olmak, sorumluluğunun bilincinde olmak demektir. Çünkü bu kurumlar milletimizin tarihi, inancı, ruhu ve gelecek tasarımıyla doğrudan ilintilidir. Dolayısıyla imam hatipliler, bu sorumluluk bilincine sahip olmak durumundadır." dedi.

"İmam hatiplilik derin bir anlayışa sahip, geniş bir ufku olan, çağının ilmiyle kuşanan bir nesil demektir." ifadesini kullanan Esen, şunları kaydetti:

"İmam hatiplilik bir tür düşünce, davranış ve bakış açısıdır. Toplumsal olarak biz birbirimizden olumlu etkilenmek durumundayız. Bizlere ilahi olarak yüklenen sorumluluğu, yani insanlık içinde hayırlı ümmet olma fikri, hayırlı bir topluluk olmak için ilmimizin, irfanımızın, sanatsal bakış açımızın gelişmesine bağlıdır. Ancak bu meziyetlerle donanmış olanlar hayırlı ümmet olabilir."

Konuşmanın ardından Esen, stantları gezerek öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi.

Etkinliğin yarın da devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.