Samsun

Samsun'da uyuşturucu davasında karar

13:14 09 Haziran 2016
Samsun'da uyuşturucu davasında karar

Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 2 sanıktan biri 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, diğeri beraat etti.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka bir suç nedeniyle Ünye Açık Cezaevinde tutuklu bulunan Gökhan Ç, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada tutuklu sanık Faruk D. ile sanıkların avukatları da hazır bulundu.

Faruk D, duruşmadaki savunmasında, uyuşturucu ticareti yapmadığını ifade ederek, "Ben zaten suçumu kabul ediyorum. Gökhan'dan alıp arkadaşıma verdiğimi kabul ediyorum. Arkadaşıma iyilik yapmak istedim. İş güç sahibi, aylık 2 bin lira geliri olan birisiyim. Olaya karıştığım için pişmanım. Beraatımı talep ediyorum." dedi.

Gökhan Ç. de suçsuz olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Faruk D'ye "Uyuşturucu ticareti yapma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi, Gökhan Ç'nin ise delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaklaşık 3 ay önce Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerince uyuşturucu sattığı iddiasıyla Faruk D. gözaltına alınmış, olayla ilgisi bulunduğu öne sürülen Gökhan Ç. ile Faruk D. hakkında dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.