Samsun

KKTC'de yaşayan çocuklardan Samsun'a ziyaret

15:34 13 Temmuz 2016
KKTC'de yaşayan çocuklardan Samsun'a ziyaret

Aslen Karadenizli olan ancak aileleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yaşayan öğrencilerden oluşan bir grup, Samsun'a gezi düzenledi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği'nce düzenlenen gezi kapsamında kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezen öğrenciler, programın sonunda yerel yönetimleri de ziyaret etti.

Öğrenci grubunu makamında ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, misafirlerine ilçenin tarihi ve önemi hakkında bilgi verdi.

KKTC'de yaşamlarını sürdüren minikleri ilçesinde ağırlamanın mutluluğu yaşadığını dile getiren Tok, "KKTC'de yaşamlarını sürdüren ve aileleri Karadenizli olan minik yavrularımızı ilçemizde konuk ettik. KKTC Karadeniz Kültür Derneği'ni böylesi anlamlı bir tur programına imza attıkları için kutluyorum. Hemşehri derneklerimizin bu tür faaliyetleri sık sık gerçekleştirmeleri gerekmektedir." dedi.

Grup, daha sonra Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı da makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Taşçı, "Yavru vatan Kıbrıs'ta Karadenizli hemşehrilerimizin sayısı bir hayli fazla. Kurulan ve binlerce Karadenizli'nin katılımıyla güçlü hale gelen KKTC Karadeniz Kültür Derneği'ni başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Özellikle yavrularımızın dede topraklarını gezmeleri, Karadeniz Bölgesi'nin misafirperverliğini yerinde yaşayarak görmeleri adına bu gezi son derece başarılı olmuş." diye konuştu.

Ziyaretlere öğrencilerin yanı sıra KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.