Samsun

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

19:27 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, MÜSİAD'ın bugün de cesur milletin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanında olduğunu bildirdi.

Sar, yaptığı yazılı açıklamada, emirlerini millet iradesinden değil, hain şebekelerden alan cuntacıların darbe girişimi, devletin ve milletin kahramanca direnişi ve başarılı operasyonlarıyla son bulduğunu belirtti.

MÜSİAD'ın milli irade karşıtı birçok girişime maruz kaldığını ve direnmiş bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Sar, şöyle devam etti:

"MÜSİAD, bugün de cesur milletimizin ve milli iradeyi arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanındadır. 15 Temmuz gecesi karanlık güçlerin el uzattığı iradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda 'Türkiye'de darbe' deyimine de en büyük darbeyi vurmuş, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya en güzel şekilde göstermiştir. 15 Temmuz, 'Milli İrade Bayramı'dır. Bu süreçte öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız ile hükümetimizin kararlığı halkımıza cesaret vermiştir. Yine darbeye kalkışanlara bir ağızdan karşı çıkan parti liderleri ile sivil toplum örgütlerinin sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna teşekkür ediyoruz. Demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, güvenlik güçlerimize, darbe girişimine destek vermeyen ordu mensuplarımıza tek tek teşekkür ediyoruz."

Sar, milli iradeyi korurken şehit düşen vatandaşlara ve güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Askerle milleti karşı karşıya getirmek üzere ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin tek tek temizlenmesini, en ağır ve caydırıcı cezaları almasını beklediklerini bildiren Sar, şunları kaydetti:

"İş alemi olarak milletin iradesine sahip çıkmasının, orta ve uzun vadede siyasetten ekonomiye, adaletten yargıya kadar birçok alanda olumlu sonuçlarını yaşayacağımıza inanıyoruz. Gün, birlik günüdür. Bu darbe teşebbüsü ve terör saldırıları inşallah atlatılmıştır. Yine de milletimizin, bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için tedbir ve teyakkuz halinde kalması önemlidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.