Samsun

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

16:15 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, ''Türkiye'deki her sokakta, meydanda vatan savunması yapılıyor ama tankla tüfekle değil, yürekle yapılıyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamı, sabaha kadar Samsunlularla demokrasi nöbeti tuttuklarını, 16 Temmuz'da Ankara'da TBMM olağanüstü genel kuruluna katıldıktan sonra gece yine Samsun'a dönerek, nöbete devam ettiklerini belirtti.

Milletin ülkede oynanmak istenen oyunu ters çevirdiğini vurgulayan Karaaslan, "Milletimiz ülkenin kaderini değiştirdi. Allah hepinizden razı olsun. Sadece bu ülkedeki o karanlık emelleri olanlara değil, bütün dünyaya çok güçlü bir mesaj verdiniz. Bizler Recep Tayyip Erdoğan'ın eşliğinde bu ülkede inşallah bugünden itibaren bunların yaşanmaması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

TBMM'de karşılaştıkları manzarayı içler acısı olarak nitelendiren Karaaslan, işgal güçlerinin bile savaş dönemlerinde TBMM'ye saldırmadığına dikkati çekti.

Hainlerin TBMM'yi bombaladığını ifade eden Karaaslan, şöyle devam etti:

"Bombalamaya rağmen milletvekillerimizin bütün geceyi sığınakta geçirmiş olması ve terk etmeden milletin meclisine sahip çıkması çok önemli. Sizler nasıl meydanlarda Türkiye'nin geleceğine sahip çıkıyorsanız, bizler de TBMM'de sizlerin temsilcisi olarak demokrasinin, özgürlüklerin, milli iradenin devamlılığı için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Bu coğrafyada hiçbir şey kolay olmadı. Hiçbir şey bize altın tepside sunulmadı. Bu değerlerimizi çok zor elde ettik. Bu nedenle bizden hiç kimse kolaylıkla alamaz."

Karaaslan, meydanlarda bir vatan savunması yapıldığına işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti:

''Türkiye'deki her sokakta, meydanda vatan savunması yapılıyor ama tankla tüfekle değil, yürekle yapılıyor. Bu ülke çok büyük badireler atlattı. Gün oldu şanlı oldu, Urfa oldu. Gün oldu gazi oldu, Antep oldu. Gün oldu meşale şehir oldu, İlkadım şehri oldu, Samsun oldu. Gün oldu Sakarya oldu, Dumlupınar oldu. İşte bugün de Ankara ve İstanbul'da yapılan saldırılara bütün Türkiye olarak cevap verdik. Doğuda, Güneydoğu'da, Türkiye'nin her yerinde meydanlar burada olduğu gibi coşkuyla dolu. O yüzden ben şöyle diyorum. İşte bu kocaman yürekli insanların ülkesi Türkiye. Bu Türkiye'ye hiç kimse oyun oynamaya kalkmasın. Hiç kimse karanlık emellerini bizim üstümüzde test etmeye kalkmasın. İşte karşılığı bu olur. Sizler var oldukça, sizlerin duaları, kocaman yürekleri oldukça, hamdolsun bu ülkenin başına hiçbir şey gelmez. Allah'a çok şükür bir liderimiz var. Recep Tayyip Erdoğan. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet için mücadele ediyor ve etmeye devam edecek. Bizler de onun arkasındayız. Hep birlikte nöbete devam."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.