Samsun

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

23:56 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Samsun ve Çorum'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde tepki gösterdi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce Samsunlu, darbe girişimini protesto etti. Daha sonra şehit olan emniyet güçleri ve hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi. Ardından vatandaşların kurduğu Mehter Takımı marşlar okudu.

Protestoya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Çarşamba ilçesinde de Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşler, yatsı namazını burada kılarak dua etti.

Çarşamba Kaymamlığına vekalet eden Terme Kaymakamı İlyas Gün, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal'ın da katıldığı etkinlikte namazın ardından dua edildi.

- Çorum

Çorum'da da binlerce vatandaş, FETÖ darbe girişimini protesto etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, mesleki ve sivil toplum örgütleri ile çeşitli sendikaların temsilcileri ile vatandaşlar, Hürriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Milletvekili Kurt, meydana kurulan platformda yaptığı konuşmada, darbe girişiminin ilk günü sabaha kadar TBMM'de nöbet tuttuklarını, şimdi de Çorum'da nöbette olduklarını söyledi.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Kurt, "Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler çocuklarımızı kendi topraklarımızda, Çorum'umuzda, Türkiye'mizde büyütmek istiyoruz. Ülkemize gelen göçmen kardeşlerimiz vatan değerini çok iyi bilir. Ben çocuklarımı omuzlarımda taşımak istiyorum. Benim çocuğum kimseye boyun eğmeyecek, benim çocuğum asla ağlamayacak, bayrağını elinden indirmeyecek." ifadesini kullandı.

Başkan Külcü de demokrasi nöbetine devam edeceklerini belirterek, vatandaşların meydanları boş bırakmaması talebinde bulundu.

Meydanda toplanan binlerce kişi, FETÖ ve darbe aleyhine slogan attı. Kalabalıktan bir grup, meydana kurdukları darağacında üzerinde Fethullah Gülen'in maskesi bulunan mankeni astı.

Bazı vatandaşların Gazi Caddesi'nden valilik önüne kadar yürüyüş yaptığı protestoya bir grup vatandaş da araçlarıyla konvoy yaparak destek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.