Samsun

FETÖ'nün darbe girişimi

16:22 25 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bacağından yaralanan Harun Kantarcı'yı evinde ziyaret etti.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul'da bulunan Samsunlu 2 çocuk babası 44 yaşındaki Kantarcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" çağrısı üzerine Vatan Caddesi'nde darbecileri engellemek için sokağa çıktı. Burada bacağına isabet eden mermiyle yaralanan Harun Kantarcı, tedavisinin ardından Samsun'a geldi.

Atakum Belediye Başkanı Taşçı, Kantarcı'yı evinde ziyaret etti.

Vatan hainlerinin kendi milletine kurşun sıktığını, tanklarla ezdiğini belirten İshak Taşçı, "İnsani duygulardan eksik kalmış vatan hainleri, ülkemizi zor bir süreçten geçirdiler. Bu zor süreçte tankların önüne geçen, ağır silahlara göğüs geren milletimiz, o gece sabaha kadar adeta bir kurtuluş mücadelesi verdi. Harun Kantarcı kardeşimiz de bu mücadelenin kahramanlarından. Kendisiyle gurur duyuyoruz ve milletimiz adına o akşam ortaya koyduğu vatanseverlik için teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Şehit olmaya gittim"

Kantarcı ise darbe girişimi esnasında yaşadıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşları darbeyi engellemek amacıyla meydanlara çıkmaya davet etmesi üzerine bir an bile düşünmeden sokağa çıktığını dile getiren Harun Kantarcı, "Tanklar, savaş uçakları, ağır silahlar arasında darbe girişimini durdurmak için saatlerce direndik. Silah seslerinin arttığı anlarda bir mermi bacağıma isabet etti. Ben oraya şehit olmaya gitmiştim. Allah bana bu vatan için gazi olmayı nasip etti." dedi.

Belediye Başkanı Taşçı, ziyaretin ardından Kantarcı'ya Türk bayrağı hediye ederek, "Böyle bir kahramana verilebilecek en güzel hediye, şanlı bayrağımızdır." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.