Samsun

Cizre'deki terör saldırısına tepkiler

14:54 26 Ağustos 2016
Cizre'deki terör saldırısına tepkiler

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Karacan, yaptığı yazılı açıklamada, art arda gerçekleşen ve yürekleri yakan Diyarbakır, Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'teki terör saldırılarının yaraları henüz sarılmamışken Cizre'den üzücü haber geldi̇ği̇ni̇ belirtti.

Cizre Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği’nin bulunduğu binaya bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda 11 polisin şehit olduğunu hatırlatan Karacan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bir uçurumun eşiğinden döndüğü 15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplumsal barışa, kardeşliğe ve huzura her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde teröre ve şiddete geçit vermemek için toplum olarak birlik olma, el ele verme, tahrikler ve provokasyonlar karşısında sağduyulu davranma zamanıdır. Patlayan bombalar, katliamlar, terör, ölüm ve gözyaşı bu ülkenin kaderi değildir. Sağlığın ve insan hayatının değerini çok iyi bilen bir mesleğin mensupları olarak ölümlere karşı hayatı, nefrete, şiddete ve teröre karşı bir arada yaşamı inatla savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizi kaos ortamına çekmeye çalışan kirli emel sahiplerini kınıyor ve lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren polislerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.