Samsun

"Aşmak için Hareket" kampanyası

19:34 29 Ağustos 2016
"Aşmak için Hareket" kampanyası

Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak için Hareket" kampanyası kapsamında Samsun'da Engelliler Spor Festivali düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye Beyazay Derneğince gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu "Aşmak için Hareket" kampanyası kapsamında Engelliler Spor Festivali yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki festivalde engelli ve engelsiz bireyler birlikte voleybol, basketbol, golf, bowling, masa tenisi, dart gibi 15 branşta spor yaptı. Festival kapsamında engelli ve engelsiz bireyler penaltı atışı yapıp beraber yüzdü.

Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı Mehmet Akbulut, açılışta yaptığı açıklamada, festivale 10 ilden yaklaşık 250 engelli ve engelsiz bireyin katıldığını söyledi.

Sporun kardeşliğiyle engelleri kaldırmayı hedeflediklerini anlatan Akbulut, "Engelli ve engelsiz bireyler 15 branşta gruplar halinde birlikte spor yaparak empati yapıyor. Zaten 'Aşmak için Hareket' kampanyasının amacı da bu. Engelli ve engelsiz bireyler birlikte spor yaparak engelleri aşıyoruz. Toplumda engellilerle ilgili farkındalığı artırmak, engellilerle ilgili ön yargıları kaldırmak ve toplumsal bütünleşmeyi sağlamak istiyoruz." dedi.

Akbulut, engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yaparak kaynaşmasının sağlandığını, engellilerin bu birlikteliği yaşamaktan son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Festivale katılan engeliler ise her alanda engellilerin var olduğuna işaret ederek, insanların kendileriyle sohbet edip birlikte spor yapmasının farkındalığı attıracağını dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.