Samsun

Ladik'te Kur'an kursu törenle açıldı

18:08 23 Ekim 2016
Ladik'te Kur'an kursu törenle açıldı

Ladik Müftülüğü ve vatandaşların katkılarıyla yaptırılan Hamitköy Tekkealtı erkek hafızlık Kur'an Kursu'nun açılışı törenle gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende söz alan Ladik Kaymakamı Mustafa Temiz, Kur'an kurslarının dini bakımdan güzel ve iyi ahlaklı kişilerin yetişmesine vesile olduğuna işaret etti.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ise söz konusu kursun Ladik ilçesine dini ve ahlaki yönden getireceği faydalara değindi.

Ladik Müftüsü Hüseyin Çekin, hizmet binasının devlet ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırıldığını belirterek, kurslarda Kur'an-ı Kerim'i anlatabilecek, Arapça eğitime önem verileceğini ifade etti.

Sinop Üniversitesi Dekanı Prof.Dr.Nihat Dalgın ise hafızlığın amaç değil araç olduğunu dile getirerek, "Burada çocuklarımız, İmam Hatip okulunun ardından İlahiyat Fakültesini okumalıdır. En önemli ihtiyacımız, kaliteli, karakteri sağlam nesiller yetiştirmektir. Çocuklarımızın da kaliteli ve karakterli birey yetişmesi için bu tür kurslara göndermemiz gerekir." dedi.

Tören sonunda çeşitli vilayetlerden gelen hafızlar tarafından Kur'an tilavetinde bulunuldu ve ardından açılış kurdelesi kesildi.

Açılışa 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mahmut Top, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, daire amirleri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.