Samsun

AK Parti Salıpazarı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı

13:35 26 Ekim 2016
AK Parti Salıpazarı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti Salıpazarı İlçe Danışma Toplantısı gerçekleştirildi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda, son yıllarda gerek belediyeleri, gerekse Samsun Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerine devletin yaptıkları eklenince Salıpazarı'nın şantiyeye döndüğünü söyledi.

İlçenin her tarafında çalışmalar yapıldığını belirten Akgül, "Şehir merkezinde dere ıslah ve köprü çalışmaları, Salıpazarı-Çarşamba yol yapım çalışmaları, altyapı ve kanalizasyon çalışmaları bitmek üzere. Üst yapı çalışmaları devam ediyor. okullar, spor salonu yapılıyor. İlçemizde 1 yıl içinde 20 kilometre kanalizasyon şebeke hattı yapıldı. Herkesin merakla beklediği Salıpazarı Baraj Pprojesi ihale aşamasına geldi. Bu da demek oluyor ki önümüzdeki bir iki yıl içinde Salıpazarı çağdaş bir şehir görünümüne kavuşacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel de, AK Parti hükümetleri olarak, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2007 yılında başkanlık sistemi ile ilgili çalışmalar yapıldığını ancak diğer partilerle anlaşma sağlanamadığını işaret etti.

Parlamenter sistemin artık Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden Göksel, şunları kaydetti:

"Karar alma noktasında önümüze sürekli engeller çıkıyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi, ilgili makamlarca hazırlanıp TBMM'ye sunulacak. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da ifade ettiği gibi, 330 oy da 367 oy da çıksa, milletimizin onayına gidilecek. Bu ülkenin ve parlamentonun sahibi millettir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni anayasa ve başkanlık sistemi tekliflerinin millete sunulması yönündeki tavrı, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı gösterilen birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden biridir. Biz yeni anayasa ve başkanlık sistemini yalnızca yeni bir sisteme geçmek için değil, ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için istiyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.