Samsun

Gazi Sahnesi'nin kapatılacağı iddiası

16:17 26 Kasım 2016
Gazi Sahnesi'nin kapatılacağı iddiası

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gazi Sahnesi'nin kapatılacağı iddialarına ilişkin, "Kiracı olarak durduğumuz Gazi Sahnesi'ni kapatmıyor, belediyeye ait daha büyük seyirci kapasitesine daha donanımlı, modern ve ferah yapıya sahip Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'ne taşımak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Tok, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine önem verdiklerini belirtti.

Gazi Sahnesi'ndeki tiyatro gösterilerinin belediyeye ait Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde sahnelenmesi düşüncesini Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği (KATİB) yöneticileri ile bir araya gelerek konuştuklarını anlatan Tok, "Her dönem belediye başkanları, kiracı olunan Gazi Sahnesi'ne sahnesi, ışık ve ses düzeni, koltukları olmak üzere tepeden tırnağa onarım yaptı. Siz kendinize ait olmayan yere yatırım yapıyorsunuz. Müfettiş de sorguluyor, tenkitte bulunuyor. Çok büyük masraflar yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Tok, 1996'dan bu yana kira ödedikleri Gazi Sahnesi'nin olduğu binayı satın almak istediklerini, bunu KATİB yöneticileri ile de görüştüklerini bildirerek, şöyle devam etti:

"Buraya yılda 70 bin lira kira ödüyoruz. 'Gazi Sahnesi bizim olsun, satın alalım' dedik. Kültür müdürümüzü bu işle görevlendirdim. Mülkiyetini elinde bulunduran iki ailenin varisleri ile görüştük. Satın alma fikrimizi ilettik. Bir taraf satmak istiyor, diğer taraf istemiyor. İkna olmamaları üzerine Gazi Sahnesi'ni satın alma niyetimiz sona ermiş oldu. Sahnenin Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'ne taşınması yeniden gündeme geldi. Ekim ayı meclis toplantısında konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdim. Tiyatro yöneticileriyle de görüşerek düşüncemizi ayrıntılı şekilde anlattığımı söyledim. Tiyatro sanatçılarımıza, onlara her türlü desteği vereceğimi belirttim. Bırakın tiyatro kapatmayı, tiyatroya çok ama çok büyük katkı sağlıyoruz. Kiracı olarak durduğumuz Gazi Sahnesi'ni kapatmıyor, belediyeye ait daha büyük seyirci kapasitesine daha donanımlı, modern ve ferah yapıya sahip Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'ne taşımak istiyoruz."

Unkapanı Kültür Merkezi'ni yenileme çalışmalarının tamamlanması ile tiyatro sanatçılarının hizmetine sunulmak üzere belediye ait 800 kişilik tiyatro ve konferans salonu yapacaklarını belirten Tok, "Biz tiyatrolarımızı, tiyatrocularımızı küçücük bir salondan kurtarıyor, fiziki şartları düzgün, onları seyirciyle buluşturan bir ortama taşıyoruz. 'Tiyatro kapatılıyor' söylemleri yalandan ibaret. Kiralık, eski, küçük, maliyeti fazla bir yeri kapatmak, tiyatro kapatmak değildir. Tam tersine belediyemizin tüm imkanlarını tiyatrocularımıza sunuyoruz." açıklamasında bulundu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.