Samsun

Samsun Gıda Fuarı

17:14 26 Kasım 2016
Samsun Gıda Fuarı

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Samsun Gıda Fuarı gibi fuarların kentin ihracatına önemli katkıları olduğunu bildirdi.

Başkan Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24 Kasım'da açılan ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyüğü olan Samsun Gıda Fuarı'nın beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti.

Sektörün duayenlerinin fuarda buluştuğunu, yabancı iş adamlarıyla ihracat için bağlantılar yapıldığını anlatan Çakır, hem ürünlerin sergilenmesi hem de yeni pazarların ve müşterilerin bulunması açısından büyük öneme sahip fuarın amacına ulaştığını düşündüklerini kaydetti.

Fuarı binlerce kişinin ziyaret ettiğini aktaran Çakır, "Fuarda, et, süt, un, meyve ve sebze ürünlerinden arıcılık sektörüne kadar onlarca üretici ve satıcı firma bir araya gelirken, kentin marka değeri yüksek lokantaları ve otelleri de stant açarak Samsun'un marka gücünü ön plana çıkardı. Bu tür fuarların kentin ihracatına da önemli katkıları olmaktadır." ifadesini kullandı.

Çakır, Samsun Ticaret Borsası standının da bulunduğu fuarda ziyaretçilerin, bölgedeki gıda ticareti ve gıda analiz laboratuvarı hakkında bilgi aldıklarını bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.