Samsun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

16:58 28 Kasım 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Biz daha yeni darbe girişimi yaşamış bir ülkenin fertleri olarak darbe anayasası ile yönetilmek istemiyoruz. Biz bunu yeni söylemiyoruz. Bunu göreve geldiğimiz ilk günden beri söylüyoruz." ifadesini kullandı.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada,Türkiye'de 1982'den bu yana anayasanın tartışıldığını anımsatarak, "Biz daha yeni darbe girişimi yaşamış bir ülkenin fertleri olarak darbe anayasası ile yönetilmek istemiyoruz. Biz bunu yeni söylemiyoruz. Bunu göreve geldiğimiz ilk günden beri söylüyoruz. Çünkü AK Parti, vizyonu olan bir parti, hedefleri belli olan bir parti. Hedeflerini asla gündelik olaylara göre değiştirmeyen bir parti." değerlendirmesinde bulundu.

Hedeflerinin ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak olduğunu vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın dediği gibi 2019 yılına kadar seçim yok. Yeni anayasa çok uzun zamandır gündemimizde. Bu gömlek ülkeye dar geliyor. Vesayet sistemini kırdık, olmaz denilenleri oldurduk. Bize biçilmeye çalışılan elbiselerinin içine girmeyi reddettik. Biz halkın sesine kulak verdik. Halkın dediğini yaptık. Bizim için vazgeçilmezimiz üniter yapı. Asla ve asla Türkiye için eyalet sistemi yok. Türkiye her açıdan güçlü olursa, o zaman hiçbir terör örgütü başarılı olamaz. Türk milleti için hangisinin hayırlı olacağını düşünüyoruz. Türkiye'nin geleceğini düşünüyoruz. Onun için başkanlık sistemi olmazsa olmaz. Asla ve asla rejim değişikliği değil. Hükümet modeli değişikliği. Yeni anayasa ile birlikte hükümet modeli değişikliği hayata geçecek."

Karaaslan, kararın halk tarafından verileceğini belirterek anayasa değişikliğinin Mecliste oylanması durumunda çıkacak sonuca göre referandumla sandıklara gidilebileceğini ifade etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.