Samsun

Terme'de ipek böceği yetiştiriciliği çalışmaları

16:36 20 Şubat 2017
Terme'de ipek böceği yetiştiriciliği çalışmaları

Terme ilçesinde ipek böceği yetiştiriciliği için çalışma yürütülüyor.

İpek böceği yetiştiriciliği yapılması amacıyla Terme Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde çalışma yapılıyor. Bu kapsamda pilot mahalleler olarak belirlenen ilçenin Gündoğdu, Cumhuriyet, Gölyazı ve Dutlut mahallelerinin muhtarı ile vatandaşlara yönelik eğitim toplantı düzenlendi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, ilçenin sahip olduğu değerleri en iyi şekilde kullanarak dünya vitrinine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Her şeyin alternatifinin bulunduğunu ama toprağın olmadığına işaret eden Kul, "Toprak uzun yıllar emek istiyor. O nedenle kıymetini bilmemiz lazım. Fikirlerimizi proje haline getirerek sonuç almamız için örnek projeler yapmamız lazım. Terme'de ipek böceği yetiştiriciliğini proje haline getirip güzel sonuç alırsak örnek bir proje olacak." dedi.

Her işte başarının en baştaki şartının inanmak olduğunu vurgulayan Kul, inanarak bu işe girerlerse sonuç alabileceklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir de Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın "Siz üretin, biz destekleyelim" ilkesi doğrultusunda çiftçilere tarımsal boyutta her türlü desteği vermeye devam edeceklerini anlattı.

Toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir, Terme Ziraat Odası Başkanı Ali Bülbül, SS 137 Nolu Mihalgazi Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdür Vekili Kenan Gecengi de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.