Samsun

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali

18:26 23 Şubat 2017
16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali

"16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'', 24-26 Şubat'ta İstanbul ile eş zamanlı olarak Samsun'da sinemaseverlerle buluşacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İyileştiren şeyler" temasıyla yola çıkan festival kapsamında film gösterim etkinliklerinin İstanbul ile eş zamanlı olarak OMÜ Kongre Merkezinde yapılacağı belirtildi.

Etkinliğinin 24 Şubat Cuma günü yapılacak temsili gala ve kokteylle başlayacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Festivalin açılışı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisiyle start alacak. Türk fotoğraf sanatı tarihimizden çok önemli ustaların, akademisyenlerin ve genç yeteneklerin fotoğraflarının yer aldığı 'Sinerj' adlı koleksiyonun açılışı da yapılacak. Sinema filmleri anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için ücretsiz olacak ancak öğrenciler beraberinde hikaye, öykü ya da roman getirecek. Burada toplanan kitaplar daha sonra ihtiyacı olan okullara hediye edilecek."

Festival kapsamında Samsun'da "Tanna", "Dev", "Camdan Atlar", "Bir Günde Hindistan" ve "Koca Dünya" filmlerinin gösterimi gerçekleştirilecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.