Samsun

Halk oylamasına doğru

18:05 25 Şubat 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, yurtdışında yaşayan seçmenlerin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için Samsun Çarşamba Havaalanı'nda oy kullanabilmeleri için YSK’ya başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

Başkan Göksel, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun Çarşamba Havaalanı'nda tadilatların 1 Mart 2017’de başlayacak olmasından dolayı Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurtdışı seçmenlerin oy kullanabilmesi için havaalanında bulunan sandıkları kaldırılmasına karar verdiğini ancak, havaalanı tadilatının başlangıç tarihinin 1 Ağustos 2017 tarihine ötelenmesinin ardından sandıkların yeniden kurulabilmesi için başvurada bulunacaklarını ifade etti.

Göksel, şunları kaydetti:

''Samsun Çarşamba Havaalanı’nda yapılacak tadilatların başlangıç tarihi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 1 Mart 2017 olarak belirlenmişti. Bu süreçte YSK da, havaalanımızda bulunan ve yurtdışı seçmenlerin oy kullanabilmeleri için kurulan sandıkların kaldırılmasına karar vermişti. Havaalanındaki tadilatların, Samsun’da düzenlenecek olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları dolayısıyla 1 Ağustos 2017 tarihine alınması sonrasında biz de, YSK tarafından kaldırılan sandıkların yeniden kurulabilmesi için başvuruda bulunacağız. Başvurumuzun sonrasında, YSK tarafından verilecek kararın takipçisi olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.