Samsun

STSO'da "İŞKUR hizmet noktası" açıldı

15:56 15 Mart 2017
STSO'da "İŞKUR hizmet noktası" açıldı

Türkiye'de işsizliği azaltmak amacıyla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, "İŞKUR hizmet noktası' protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş dünyasına yaptığı, "İstihdam Seferberliği" çağrısının ardından STSO ile Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, "İŞKUR hizmet noktası” protokolü yapıldı.

Protokolün imzalanması için düzenlenen törende konuşan STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, istihdam seferberliğinin önemine vurgu yaparak, "Bugüne kadar en büyük sıkıntılarımızdan biri olan istihdam üzerindeki yükün fazlalığı konusunu oda ve borsa başkanlarımız birçok kez, gerek bireysel olarak gerekse de TOBB vasıtasıyla ekonomi yönetimine ve başbakanımıza bu konuyu taşıdı. Devletimiz de bu duruma kayıtsız kalmadı ve büyük fedakarlık göstererek 12 milyar lira değerindeki fonu istihdam desteklerine sağladı." dedi.

Bu destekle iş dünyasının istihdam konusunda cesaretlendirildiğini vurgulayan Murzioğlu, sunulan bu desteğin hem çalışan hem de işveren açısından bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğine işaret etti.

İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ise istihdama yönelik çözümlerin hız kazanacağını söyledi.

Türkiye genelinde oda ve borsaların İŞKUR hizmet noktaları haline geleceğini dile getiren Meydan, "Böylece hizmet, işveren ve iş arayanların ayağına gelmiş olacak. İstihdama yönelik çözümler hız kazanacak. Protokol çerçevesinde, kurulacak hizmet noktalarında, iş dünyasının tüm eleman ihtiyacı, çalışanların mesleki eğitimi, mesleki yeterlilik belgesi talepleri ve stajyer ihtiyaçları toplanacak. Burada kurulacak birimde herkes bilgi alabilecek ve işlem de yaptırabilecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından STSO Başkanı Murzioğlu ile İŞKUR İl Müdürü Meydan protokolü imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.