Samsun

MHP Grup Başkanvekili Usta:

16:26 22 Mart 2017
MHP Grup Başkanvekili Usta:

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, ABD ve İngiltere'nin Ortadoğu ve Afrika uçuşlarına elektronik cihaz kısıtlaması getirmesiyle ilgili, "ABD ve İngiltere'nin Müslüman ülkelere karşı bu tutumunu kabul etmek mümkün değil. Belirli ülkeleri hedef gösteren, belirli ülkelere terörist muamelesi yapılması kabul edilebilir bir anlayış değildir." dedi.

Usta, Alaçam ilçesinde ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Usta, ABD ve İngiltere'nin Türkiye dahil bazı ülkelerden yapılan uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlaması getirmesine tepki gösterdi.

Bundan önce ABD'nin bazı İslam ülkelerine karşı tamamen siyasi özgürlüğü kısıtlayıcı bir tutum içine girdiğini hatırlatan Usta, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Son dönemde Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumunu, son olarak ABD ve İngiltere'nin Müslüman ülkelere karşı bu tutumunu kabul etmek mümkün değil. Belirli ülkeleri hedef gösteren, belirli ülkelere terörist muamelesi yapılması kabul edilebilir bir anlayış değildir. Bu hasmane bir tutumdur. ABD'nin yeni yönetimin bir kısım şeyleri anlaşılabilirdi ama İngiltere'nin de bu süreç içinde yer alması son derece yanlıştır. Bu, antidemokratik bir uygulamadır. Yani bu ülkelerden gelen insanlar terörist mi? Niye böyle bir şey yapıyorsunuz. Sonuçta bunlar teknolojik ürünler. Aşırı bir güvenlikçi ve karşı tarafı suçlayıcı mahiyet taşıyor ve kabul edilebilir değildir."

Usta, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Türkiye'nin talebini Amerika'ya iletmesi ve geçici tutuklanmasını istemesine de değinerek, Amerikan'ın bu konudaki tutumunun Türkiye'nin işini kolaylaştırıcı mahiyette olmadığını bildirdi.

Usta, Amerika'nın Fetullah Gülen'e sahip çıktığına işaret ederek, "Halbuki bunun büyük bir terör örgütünün elebaşısı olduğu apaçık ortada. Devleti ele geçirmeye yönelik apaçık terörist olan bir kişinin Türkiye'ye bugüne kadar verilmesi gerekirdi. Bunun için herhangi bir delile de ihtiyaç yok." dedi.

Türkiye'de ciddi bir darbe girişimi yapıldığını, birçok insanın hayatını kaybettiğini, birçok insanın da yaralandığını anımsatan Erhan Usta, "Türkiye bununla ilgili dosyalar dolusu evrak gönderdi. Amerikanın tutumu müttefik ilişkilerine zarar verecek mahiyettedir. Tabii Sayın Bakanın bu talebi doğrudur. Bu talebin bir an evvel olumlu karşılanıp Fetullah Gülen'in Türkiye'ye gönderilip yargılanmasının sağlanması lazım." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.