Samsun

MHP Grup Başkanvekili Usta:

21:09 27 Mart 2017
MHP Grup Başkanvekili Usta:

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçlerin ellerindeki tüm kozları oynadıklarını belirterek, "DAEŞ, PKK olmadı, 15 Temmuz’da FETÖ olmadı. Bunlara karşı tek vücut olmalıyız." dedi.

Usta, Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda terör örgütlerince kıskaç altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

16 Nisan'da halk oylamasına sunulanacak anayasa değişikliğiyle Meclisin güçleneceğini anlatan Usta, şöyle konuştu:

"Ülkemizin gelişmesini istemeyen güçler ellerindeki tüm kozları oynuyorlar. DAEŞ, PKK olmadı, 15 Temmuz’da FETÖ olmadı. Bunlara karşı tek vücut olmalıyız. Türkiye'de artık parlamenter sistem çalışamaz hale geldi. Bu tıkanıklığın önünü açmak adına ülkemizde bir anayasa değişikliği yapılması gerekiyordu. Bizim MHP olarak bu işin içerisinde olmamızın birçok nedeni olmakla beraber asıl neden anayasamızdaki ilk 4 maddemizi güvence altına almak. Anayasa değişikliği eğer 'evet' ile geçerse aynı zamanda ülkemizin iktisadi, siyasi ve dış politikalar gibi önemli alanlarda önü açılacak ve daha güçlü bir Türkiye olacaktır."

Katılımcılara değişiklik yapılacak maddelere ilişkin bilgiler veren Usta, "Yeni anayasa cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getiriyor. Sistem tartışmalarının geride kaldığı bir Türkiye için 'evet' demeliyiz. Halkımızın 16 Nisan'da "evet" kararı vereceğine inancımız tamdır." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.