Samsun

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da:

22:51 27 Mart 2017
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Diyoruz ki, 'evet' de veren bizim vatandaşımız, 'hayır' veren de bizim vatandaşımız. Ama 'hayır'ın başını çekenlere şunu söylüyoruz; 'Yanınıza sağınıza solunuza bakın. Yanınızda kim duruyor.' Bu önemli. 'Hayır'ı kim diyor sizinle beraber bu önemli." dedi.

Kılıç, Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde i̇lçe sandık kurulları, okul bi̇na kat sorumluları ve partililerle bir araya geldi.

Konuşmasının başında sandıklara sahip çıkılmasının önemini anlatan Kılıç, milli iradenin sandıkta ortaya çıktığını anımsatarak 16 Nisan da tüm görevlilerin sandıklarının başında dimdik durmasını istedi.

Türkiye'nin çok önemli bir kararın eşiğinde olduğuna işaret eden Kılıç, bu karın ülkenin geleceği için bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz da darbe yapmak istediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran aziz milletin demokrasisine sahip çıktığını ifade eden Kılıç, "Bu aziz millet sokağa çıkıp, meydanlara çıkıp, demokrasisine, namusuna, şerefine sahip çıktı mı? Çıktı değil mi? Biz hep ne dedik? Bizim milli marşımız, marşlardan bir marş değildir. Her mısrasında ve her bir kelimesinde anlam taşıyan anlam yüklü bir İstiklal Marşı'dır. Ne diyor orada Akif, 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.' İşte 15 Temmuz gecesi bizim o cevabı verdik mi? Biz o cevabı ortaya koyduk mu millet olarak? Biz o gece, 'ya istiklal ya ölüm' dedik. Çanakkale ruhunu bize hatırlatıyor bize öyle değil mi?" diye konuştu.

Alman Bild gazetesinin vatandaşları etkilemek amacıyla "Atatürk olsa hayır derdi" başlığını kullanmasını eleştiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Yazıklar olsun size. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Türkiye'de suistimal edenler var. Bak şimdi Almanya'ya taştı iş. Siz bizim iç işimize ne karışıyorsunuz? Gazi Mustafa Kemal Samsun'dan yola çıkarak bu milletin o istiklal mücadelesinde yürüdü. Çanakkale de Mehmetçiğe verdiği emri hatırlıyor musunuz? 'Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.' O asker o emri uyguluyor. İşte o ecdadın torunları 15 Temmuz gecesi o uçuklara, o helikopterlere ve o tanklara karşı durdular. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış sözünün gereğini yerine getirdiler."

Bakan Kılıç, İsviçre'nin başkenti Bern'de PKK yandaşlarınca düzenlenen "hayır" mitinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef gösterilerek "Erdoğan'ı öldürün" pankartı açılmasını hatırlatarak, "Hadsiz, ahlaksız. İsviçre savcılığı soruşturma başlatmış. Hadi bakalım. Hele bir bulmayın onları. Siz hele bir bulmayın. Diyorsunuz ki, 'demokrasi'. Bunun demokrasiyle ne alakası var. Bunun insan hakkıyla alakası yok, bunun hiçbir kanunla alakası yok. Bunlar birde çıkıp bize ders veriyorlar. Ders vermeye kalkıyorlar. Siz sabah aynaya bakın kendinize bakın. Nefretleri artık sınır tanımıyor." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin milletten güç ve iradeyi temsil etme yetkisi aldığına dikkati çeken Akif Çağatay Kılıç, "Diyoruz ki, 'evet' de veren bizim vatandaşımız, 'hayır' veren de bizim vatandaşımız. Ama 'hayır'ın başını çekenlere şunu söylüyoruz; 'Yanınıza sağınıza solunuza bakın. Yanınızda kim duruyor.' Bu önemli. 'Hayır'ı kim diyor sizinle beraber bu önemli." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, sırtlarını PKK'ya dayayanlar olduğunu ancak kendilerinin sırtını millete dayadığını dile getirerek, "Sırtını PKK'ya dayayanlarla beraber kampanya yapıyorsun. Ondan sonra diyorsunki, 'Neden bizi eleştiriyorsun.' Bu millet görüyor sizin ne yaptığınızı bu millet... Bu millet sizin ne yaptığınızı çok iyi görüyor. Cevabını da 16 Nisan da verecek." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.