Samsun

Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

20:34 04 Nisan 2017
Esed rejiminin kimyasal silah saldırılarına tepkiler

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Necdet Güneysu ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Tokat Temsilcisi Cemil Çağlar, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısını kınadı.

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Güneysu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejiminin ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısına tepki göstererek, "Zaten babası zalim olanlardan adalet beklenemez." dedi.

Zalimlerin, kendi makam ve konumlarını muhafaza etmek için yapamayacakları hiçbir şey olmadığını dile getiren Güneysu, "Geçmişte olduğu gibi bugün de aynı, Esed babasının yolunda gidiyor ama asıl suçlular, bu Esed'in arkasında duran dünya güçleri ve Amerika'dır. Amerika, Suriye'ye adaletin gelmesini, barışın gelmesini asla istemiyor. Orada barışın gelmesini isteyen tek ülke var, Türkiye'dir. Amerika asla Türkiye'nin öncülüğünde oraya barışın ve adaletin gelmesini arzulamamaktadır." ifadesini kullandı.

Amerika'nın Suriye'nin tek hakimi ve jandarması olmak istediğini öne süren Güneysu, şunları kaydetti:

"Suriye evrensel güçlerin zulmü ve savaş arenası haline dönüştürülmüştür. Maalesef yüreğimiz yanıyor. İnşallah bu kimyasal silah iddiaları doğru çıkmaz ama biz orada yüzlerce suçsuz insanın uykuda hayatını kaybettiği haberlerini alıyoruz. Bu dünyayı yönettiğini düşünen emperyalist güçler ne yazık ki orada olan bitene seyirci kalıyor. Esed sadece bir piyondur. Maalesef bu zulmün arkasında Amerika vardır, Rusya vardır, dünyayı yöneten emperyalist güçler vardır. Kimyasal silah kullanmayı şiddetle kınamak cılız kalıyor, bu zalimleri yakalayıp boğazına yapışmak içimizden geliyor. Esed, burada bir uşaktır, taşerondur, dünya emperyalizminin kuklasıdır. Bu kuklanın arkasındaki emperyalist güçlere lanet olsun."

- "Çocukları öldürerek Suriye'ye hakim olmazsınız"

İHH Tokat Temsilcisi Cemil Çağlar da Suriye'de Beşşar Esed rejiminin düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

Saldırıda kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Çağlar, "Çocukları öldürerek Suriye'ye hakim olmazsınız. Katil Esed rejimin Suriye'deki işlediği insanlık suçudur. Bu suçun ortağı da katil Esed'i destekleyen İran ve Rusya'dır. Kimyasal silahlarla saldırmak ve orada çoğu çocuk 100'ü aşkın insanın öldürülmesi ve dünyanında buna sağır ve dilsiz kalması tam bir utanç vesilesidir." diye konuştu.

Katilama Türkiye'nin sessiz kalmadığının altını çizen Çağlar, "Biz İHH ve İslami kuruluşlar olarak bu katliama sessiz kalan başta, sözde çağdaş ve insan haklarına saygılı batı ve ABD'yi, İran ve Rusya'yı nefretle, şiddetle kınıyoruz. Yine gösterdi ki Türkiye ve Türkiye'deki yardım kuruluşları mazlum Suriye halkına kucak açmış ve kimyasal gazdan zehirlenenlerin tedavisi için seferber olmuştur. Bugün çocuklar için, kadınlar için sesini yükseltmeyen batı ne zaman sesini yükseltecek? İHH Tokat Temsilciliği olarak Suriye'deki bu duruma kayıtsız kalmayarak her türlü insani yardım kampanyası başlattık." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.