Samsun

Samsun'da yetim dayanışma programı

11:20 13 Mayıs 2017
Samsun'da yetim dayanışma  programı

Samsun İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamındaki "Yetim Dayanışma" programı düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen programda Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İstiklal Marşı'na işaret dili ile eşlik etti. Daha sonra yetim öğrencilerden Ahmet Duysak ve Arif Akkaşoğlu, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu.

Vali İbrahim Şahin, yaptığı konuşmada İHH'nın dünyanın her tarafında faaliyet gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:

"İHH, gerçekten bizim milli bayrak taşıyıcımız gibi. İnanılmaz fedakarlıklar yapıyorlar. Yapılması gerekenleri birlikte yapalım, birlikte karar verip uygulamaya koyalım. Samsun ölçeğinde korkacak bir şey olmadığını Allah'ın izniyle söylüyorum, söylemek istiyorum. Çünkü arkadaşlarımızın dayanışması, hangi evde kaç yetimin olduğunun biliniyor olması bile çok önemli. Diğer taraftan kendi parçamız diye kabul ettiğimiz çocukların, kötü niyetli insanların eline düştüğünde bu insanların ellerinde bize karşı bir eğitimle büyüyüp yetiştiğinde gerçekten daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiğini söylememin bir fazlalık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu şehrin yöneticisi olarak yetimler ve öksüzlerle ilgili yapılacak bütün faaliyetlerde sizlerin yanınızda olacağımı bir taahhüt olarak söylüyorum. Ben emeği geçenleri ve katkısı olanları kutluyorum. "

Samsun İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Cerrahoğlu ise yaşanan doğal afetler, savaşlar, hastalıklar ve yoksulluklardan dolayı bir çok çocuğun yetim kaldığını söyledi.

Bu çocukların birçoğunun insan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, madde bağımlılığı ve dilenci şebekeleri gibi birçok olumsuz tehditlerle karşılaştığını dile getiren Cerrahoğlu, "İHH, şimdi iyilik yapmak için kanatlanmış bekleyen milyonlar için önemli bir fırsat sunuyor. Sürdürülen bu çalışmalara sizlerin destekleriniz ile sahip çıkmaya gayret ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Karşıyaka lisesi 3. Sınıf öğrencisi Yasir Tiryaki, Vali Şahin'in isteği üzerine "Sol yanım acıyor annem" adlı şiiri seslendirdi.

Daha sonra "İyilikte Yarışan Sınıflar" projesinde dereceye girenlere plaketleri verildi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, İHH yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.