Samsun

6. Uluslararası Neyzen Tevfik Şiir Festivali

11:47 16 Mayıs 2017
6. Uluslararası Neyzen Tevfik Şiir Festivali

Samsun'un Bafra ilçesinde 6. Uluslararası Neyzen Tevfik Şiir Festivali düzenlendi.

Dört gün süren festivale onur konuğu olarak Samsunlu ünlü şair Cemal Safi katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, "Neyzen Tevfik Kolaylı çok özellikleri olan, belli bir döneme damgasını vurmuş bir şahsiyet. Onun yaşamış olduğu dönemlerde öyle her baba yiğidin harcı değildi hiciv yapmak ama asla gözünü budaktan sakınmayarak nerede yanlış varsa onları dile getirmiş, icabında cezaevine de girmeyi göze almış ama her zaman dik durmuş bir şahsiyetti." dedi.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat ise 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle Neyzen Tevfik Kolaylı'yı anlamaya ve anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Dört gün boyunca misafirlerimiz de kendi yörelerinden, memleketlerinden şiirler, şarkılar okuyarak bizleri yalnız bırakmadılar. 6. Uluslararası Neyzen Tevfik Şiir Festivali'nin finalinde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim." dedi.

Programın sonunda onur konuğu olarak festivale katılan şair Cemal Safi'nin bestelenmiş 9 eseri Bafra Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Şef Faruk Tokgözol yönetiminde seslendirildi.

Programın sonunda festivale katılan misafirlere plaket takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.