Samsun

Sosyal Güvenlik Haftası

14:56 17 Mayıs 2017
Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ünal Kaya, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kaya, Türkiye geleninde başlatılan "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Çalışmaları" kapsamında, Samsun için 10 bin artı istihdam sayısı hedefini geçtiklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde iş çevreleri ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirten Kaya, "Ziyaretlerimizin amacı, paydaşlarımızla bilgi alışverişinde bulunmak, kurumumuzun yapısını daha iyi tanıtmak. Ayrıca, sosyal güvenlik hizmetlerinin sunumunda yapılacaklar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak." dedi.

Çalışma hayatında milli seferberlik çalışmaları kapsamında Samsun için 10 bin artı istihdam sayısı hedeflendiğini aktaran Kaya, şöyle devam etti:

"Bu hedefi 14 Mayıs itibariyle 11 bin 120 sayısına ulaşarak geçtik. Bu konudaki desteklerinizden dolayı size ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Oda olarak bu önemli çalışmaya çok büyük katkılar sağladınız. Ayrıca, bilindiği üzere 19 Ağustos 2016 tarih 29806 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 6736 sayılı kanun ile vatandaşlarımıza, Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarının yapılandırarak ödemeleri için büyük kolaylık getirilmiştir. 6770 sayılı kanunla ise bu kapsamda yapılandırılan borçların taksitlerin son ödeme tarihleri dörder ay ertelenmiştir. Bu erteleme ile vadesi geçmiş taksitlerin, 31 Mayıs 2017'e kadar ödenmesi gerekmektedir. Borçlarını yapılandıran paydaşlarımızın mağdur olmaması için bu tarihi kaçırmamaları gerekmektedir."

Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayan Murzioğlu ise SGK'nın tüm vatandaşlar için önemli bir kurum olduğunu kaydetti.

Murzioğlu, "Oda üyeleri aynı zamanda SGK'nın da doğrudan hizmet alanında yer aldıkları için iki kurum arasındaki işbirliği ve iletişim çok önemli. Sosyal güvenlik alanında yapılan her reformun, çalışan ve işverenler için faydalı neticeler doğurmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.