Samsun

Samsun Medikal Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri toplantısı

18:01 13 Haziran 2017
Samsun Medikal Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri toplantısı

Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın 3. kümelenme merkezi olan Samsun'daki firmaların sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırılması amacıyla Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında bakanlar, milletvekilleri ve konunun paydaşı olan kurum temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da toplantı yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın makamından yapılan yazılı açıklamada, Samsun'da çözüm bekleyen medikal sektörün kümelenmesi konusundaki ilk ciddi adımın atıldığı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Canikli başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Samsun Medikal Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu toplantıda sektörün önünü açacak önemli konuların görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaaslan, "Medikal sektörünün Samsunumuz'da yaklaşık 40 yıllık bir üretim tecrübesi var. Samsun tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri üretimindeki 3 merkezden biri. Bu sektör katma değeri yüksek, emek yoğun ve stratejik bir sektör. Bu toplantı sektörün geleceği açısından hayati önem taşıyor. Samsunumuz açısından büyük önem taşıyan bu toplantıya katılan bakanlarımıza teşekkür ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğden Karaaslan, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Ahmet Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri ile İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.