Samsun

Samsun'daki sağanak

17:38 22 Haziran 2017
Samsun'daki sağanak

Samsun'un Çarşamba ilçesinde sağanak nedeniyle tarım alanları zarar gören çiftçiler yol kapatma eylemi yaptı.

İlçede önceki gün sağanak nedeniyle yaklaşık 20 bin hektar ekili tarım alanının zarar görmesi üzerine çiftçiler, su baskınının hatalı drenaj kanalı sisteminden kaynaklandığını öne sürerek Devlet Şu İşleri Müdürlüğü Çarşamba işletme şefliği önünde toplandı.

Yetkililer ile görüşmek istediklerini belirten çiftçiler, daha sonra Samsun-Ordu karayolunu trafiğe kapattı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Yolun trafiğe kapanması üzerine çiftçilerle sürücüler arasında tartışma yaşandı.

Jandarma ve polis ekipleri, çiftçilerle görüşerek yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından yolun trafiğe açılmasını sağladı.

Eylem yaptıkları yere gelerek çiftçilerle görüşen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AFAD, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik il müdürleri ile bölgede çalışma yaptıklarını söyledi.

Eylem planı dahilinde önceliklerinin çiftçilerin uğradıkları zararın raporlanması olduğunu vurgulayan Köktaş, drenaj kanallarındaki hatanın tespiti ve bölgede acil ihtiyaçların saplanmasıyla zararın karşılanması yönünde çalışma yürüttüklerini anlattı.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Köktaş, sorunların kısa sürede çözümü için mücadele edeceklerini söyledi.

Çiftçiler, daha sonra bölgeden ayrıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.