Samsun

Sağlık Bakanı Demircan Samsun'da

21:12 30 Temmuz 2017
Sağlık Bakanı Demircan Samsun'da

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Millet iradesiyle oluşmuş anayasa değişikliğinin gereği olarak kurumlarda da çok başlılık ortadan kaldırılacak şekilde yeni dönüşüme, yeni sisteme uygun bir gelişme olacaktır. Sağlıkta da sistem kendini yenileyecektir." dedi.

AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanlığını ziyaret eden Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıkta memnuniyetin 2002'den itibaren yüzde 39'lardan yüzde 70-75'e kadar yükseldiğini söyledi.

"Yüz kişiye hizmet ulaştırmışsak, yüz kişiyi memnun etmeyi hedef aldık ve o hedefe de ulaşmak için gayret ediyoruz." ifadesini kullanan Demircan, bu hedeflerini gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Sağlığın en önemli alan olduğuna işaret eden Demircan, şöyle konuştu:

"Kanuni Sultan Süleyman'ın da ifade ettiği gibi 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Sağlık böyle önemli bir alandır. İnşallah ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin gelişmesi devam edecek. Bu gelişme esnasında bu alanda yaptığımız yatırımların aynı zamanda ülkenin üretim gücünü harekete geçirmesi için yerli, milli sağlık alanındaki cihaz ve alet üretimini destekleyeceğiz. Onun önünü açmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar yapılan desteklerden daha öteye taşıyacağız. Amacımız açıktır, Türkiye'de üretilebilecek Türkiye'de üretilmeli. Üretilemeyenlerin de üretilmesi için gayret içinde olmalıyız ki diğer alanlarda olduğu gibi sağlığın da güvencesini, güvenliğini kendi gücümüze dayandıralım, dayandırmalıyız."

Türkiye'nin 16 Nisan'da milletin verdiği kararla devlet yönetiminde sistem değişikliğine gittiğini hatırlatan Demircan, "Bu sistem değişimi, dönüşümü çok başlılıktan ve yetki dağınıklığından Cumhurbaşkanlığına geçiştir. Millet iradesiyle oluşmuş anayasa değişikliğinin gereği olarak kurumlarda da çok başlılık ortadan kaldırılacak şekilde yeni dönüşüme, yeni sisteme uygun bir gelişme olacaktır. Sağlıkta da sistem kendini yenileyecektir. İnşallah bunları hep birlikte el birliğiyle yapacağız." dedi.

Bakan Demircan, daha sonra Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı ile 6 Haziran'da Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman için ilçenin Selyeri Mahallesi'ndeki babaevinde düzenlenen mevlide katıldı. Demircan, şehidin babası Turan, annesi Sevim, kız kardeşleri Esra ve Büşra Yaman'a taziyelerini iletti.

Demircan, mevlidin ardından partisinin Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.