Samsun

Süper Kupa maçındaki olaylar mercek altında

13:22 08 Ağustos 2017
Süper Kupa maçındaki olaylar mercek altında

Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçında meydana gelen olaylara ilişkin soruşturma devam ediyor.

İçişleri Bakanlığınca, Turkcell Süper Kupa maçında meydana gelen olaylar nedeniyle seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmasını araştırmak üzere mülkiye, jandarma ve polis müfettişi görevlendirildi. Samsun'a gelen mülkiye müfettişi çalışmalarına başlarken jandarma ve polis müfettişlerinin ise kente gelmesi bekleniyor.

Konuyu araştırmak için görevlendirilen müfettişlerinin gerekli gördüğü takdirde soruşturma başlatacağı öğrenildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca resen başlatılan soruşmada ise kamu malına zarar verme, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu’na Muhalefet, görevi ihmal ve kamu görevlilerine direnme suçları ele alındı.

Maç esnasında sahaya giren ve kimlikleri tespit edilen 8 kişiye idari para cezası uygulandı, ayrıca bu kişilere adli işlem de yapıldı.

Soruşturma kapsamında Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda kullanılan 400 kamera incelemeye alınırken, İstanbul, Konya ve taraftar gruplarının topluca geldiği diğer illerin emniyetiyle koordineli çalışılarak maç sırasında ve sonrasında olaylara karışan taraftarların kimlik tespitinin yapılması planlanıyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı dün resmi internet sitesinden, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 06.08.2017 tarihinde Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumunda Beşiktaş ile Konyaspor kulübü arasında oynanmasına karar verilen Turkcell Süper Kupa 2017 futbol karşılaşması sonrasında meydana gelen olaylarla ilgili olarak kamu malına zarar verme, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu’na Muhalefet, görevi ihmal ve kamu görevlilerine direnme suçları kapsamında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığımızca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince resen soruşturma başlatılmıştır." açıklamasına yer verilmişti.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği avukatı Mete Menekşe de dün Atiker Konyaspor Kulübü, olaylara karışan Konyaspor taraftarları ve "görevini yerine getirmeyen" kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.