Samsun

Samsun'da doktorun darbedilmesi

12:45 09 Ağustos 2017
Samsun'da doktorun darbedilmesi

Samsun Sağlık Müdürü Yusuf Güney, kentteki hastanede görevli doktorun darbedilmesini kınayarak, "Kutsal bir görevi yerine getiren, şifa veren ellere karşı yapılan şiddet asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Güney, yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Devlet Hastanesinde görevli bir meslektaşlarının dün darbedilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Sağlık hizmeti veren hekim ve sağlık çalışanlarının, kutsal bir görevi fedakarca yerine getirdiğine işaret eden Güney, özverili sağlık çalışanları olarak halkın tamamına din, dil, ırk ayrımı yapmadan hizmet sunduklarını vurguladı.

Vatandaşların, sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarından dolayı minnet duyguları içinde olduğunu çok iyi bildiklerini belirten Güney, şunları kaydetti:

"Ancak ne yazık ki toplum içinde bu tür saldırıları alışkanlık haline getirmiş olanlar, hayatın içinde farklı yerlerde, zaman zaman da bizim sağlık hizmeti sunduğumuz ortamlarda karşımıza çıkıyor. Böylesine kutsal bir görevi yerine getiren, şifa veren ellere karşı yapılan her türlü şiddet asla kabul edilebilir değildir. Adli makamlara intikal eden tüm vakaları yakından takip ediyoruz. Şiddete maruz kalmış hekimimiz başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Hekime ve sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz."

Samsun'da dün bir yakınını Gazi Devlet Hastanesine götüren Abdullatip K, tartıştığı Dr. Serap Orhan'ı darbettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.