Samsun

Samsun'da uyuşturucuyla mücadele

17:18 11 Ağustos 2017
Samsun'da uyuşturucuyla mücadele

Samsun'da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılık ve narkotik suçlarla mücadele kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 7 Ağustos'ta Bafra Kahraman Mahallesi'nde E.B. (27) ve H.A'nın (22), evlerinin önünde uyuşturucu ticaretinde bulunduklarının tespit edilmesi üzerine olaya müdahale edildi.

Kaçan şüphelilerinden E.B, "dur" ihtarına uymaması üzerini ayağından vurularak yakalandı. H.A. ise olay yerinden 200 metre ileride gözaltına alındı.

Zanlıların üzerleri ile ev ve eklentilerinde yapılan aramada 35 gram uyuşturucu, 5 kök Hint keneviri, suçtan elde edilen 525 lira, ruhsatsız tabanca ve bıçak ele geçirildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bafra Adaköy Mahallesi'nde 9 Ağustos'ta bahçesinde kenevir yetiştirdiği ihbarı üzerine T.K'nın (49) evi ve eklentilerinde yapılan aramada, 430 kök Hint keneviri, 2 bin 650 gram kubar esrar ve 86 gram toz esrar ele geçirildi. Şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Çarşamba Bayramlı Mahallesi'nde 10 Ağustos'ta bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Y.Ç'nin dere kenarında Hint keneviri yetiştirdiğini belirledi.

Yapılan aramada, 586 kök Hint kenevir ile 50 kilo 200 gram kubar esrar bulundu. Olayın faili veya faillerinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Yakakent Asmapınar Mahallesi'nde H.İ. (25), K.İ. (60) ve H.İ'nin (35) Hint keneviri yetiştirdiği ihbarı üzerine şüphelilerin ev ve arazilerinde arama yaptı.

Yayla evlerinin yakınında bulunan ormanlık alanda meyve bahçesinin kenarında beş farklı yerde 23 kök Hint keneviri bulundu.

Olayla ilgili H.İ. ve K.İ. yakalandı, H.İ'nin yakalanması için de çalışma yürütülüyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.