Samsun

"81 İlde 81 Anaokulu Projesi"

20:53 16 Ağustos 2017
"81 İlde 81 Anaokulu Projesi"

Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde, Türk Kızılayı İstanbul Şubesinin hayata geçirdiği, "81 İlde 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Samsun'da 3 derslikli anaokulu için yapım protokolü imzalandı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, makamında annesinin adına okul yaptıracak bağışçı Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında anaokulu yapımına ilişkin iş birliği protokolünü imzaladı.

Eğitimin herkesin ortak meselesi olduğunu, milli eğitimin yanı sıra herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğine işaret eden Kaymak, "Hep beraber eğitime sahip çıkıp, katkı vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu 2019 yılından itibaren ikili eğitimden, tekli eğitime geçme hedefine ilimiz olarak ulaşmak istiyoruz. Bunun için belediyelerimizin destekleri çok önemli. Bunu birlikte yaparsak çözebiliriz." dedi.

Vali Kaymak, Canik ilçesinin gelişen ilçeler arasında olduğunu belirterek, "İnşallah Canik ilçemiz eğitim konusunda geride kalmaz. En hızlı şekilde hayırseverlerimizi de devreye sokarak 2019 hedefimize yetişiriz diye düşünüyorum. Ben bu hayır hizmeti için Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür ediyorum. Annesine de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu Anaokulumuz ilimize ve ilçemize hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Okulu yaptıracak Canik Belediye Başkanı Osman Genç de belediye olarak eğitime 38 Milyon liranın üzerinde harcama yaptıklarına dikkat çekerek, "Aynı zamanda, yer, arsa ve alt yapı problemini çözmüş bir belediyeyiz. Bu bölge şehrin gelişmiş noktasından öğretmenlerin sürgün olduğu bir yerdi. Bölgemiz 2004 yılından sonra büyük bir gelişme sağlayarak cazip hale gelmeye başlamıştır. Bu 3 derslikli anaokulumuzu rahmetli annemin adına yapacağım. Bu okulumuzu hızlı bir şekilde üç ay gibi kısa bir zaman içerisinde bitireceğiz." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Esen de anaokulları konusunda hedeflerine ulaşmaya yaklaştıklarını belirterek, "Samsun'da anaokullarında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde seksenin üzerine çıkmaktır. Protokolümüz ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar arasında anaokulunun yapım için protokol imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.