Samsun

Mevsimlik tarım işçilerine bilgilendirme toplantısı

11:08 18 Ağustos 2017
Mevsimlik tarım işçilerine bilgilendirme toplantısı

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde fındık hasadı için Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik emniyet, jandarma, belediye ve sağlık kuruluşları tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Salıpazarı Spor Salonu'ndaki toplantıya, 200'den fazla mevsimlik tarım işçisi katıldı.

Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın, yaptığı konuşmada, işçilerin bir sıkıntıları olduğunda kendilerine gelmelerini istedi.

İlçe halkından bazı konularda şikayetler aldıklarını ifade eden Günaydın, mevsimlik tarım işçilerinden ilçe halkının düzenini bozacak hareketlerden kaçınmalarını isteyerek, "Halkımız sizlere gereken kolaylığı ve yardımı sağlıyor. Bir sıkıntınız olduğunda doğrudan bize gelin. Belediye, emniyet, jandarma ve biz buradayız. Biz zaten sizin sorunlarınızı çözmek için buradayız. Seneye buraya gelmeden iki hafta kadar önce haber verirseniz biz de sizler için barınacak yer, su ve diğer ihtiyaçlarınız için önceden hazırlık yapmış oluyoruz. Siz de bugün yaşadığınız sıkıntıları yaşamazsınız. Umarım buradan mutlu ayrılırsınız. Buradan kazandığınız paranın her kuruşunda alın teriniz var. İnşallah ailelerinizle birlikte güle güle harcarsınız." diye konuştu.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, mevsimlik tarım işçilerinin ülkenin değişik illerinden ekmek parası için ilçelerine geldiğine işaret etti.

İlçe halkının fındık hasadını kendi imkanlarıyla yapma şansı olmadığını vurgulayan Akgül, şöyle devam etti:

"Hem sizler onların işini görmüş oluyorsunuz, hem de ekmek paranızı kazanmış oluyorsunuz. Her iki taraf da bu işten memnun ayrılıyor. Bizler, sizleri burada misafir olarak görüyoruz. Bütün ihtiyaçlarınızla elimizden geldiği kadar ilgilenmeye çalışıyoruz."

Salıpazarı Sağlık Grup Başkanı Dr. Süla Yazıcılar da tarım işçilerine sağlık konularında bilgi vererek, özellikle içme suyu, hijyen ve aşılar konusunda dikkatli olunmasının altını çizdi.

Süla, "Sağlık kuruluşlarımız 24 saat açık, olumsuz bir durumda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurun." uyarısında bulundu.

İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Hakan Akçay, asayişle ilgili konularda bilgi vererek, "Sorunlarınızı kendiniz çözmeye kalkmayın, mutlaka bizlere haber verin. Çocuklarınızı başıboş bırakmayın. Şüpheli şahıs ve araçları emniyet birimlerine ihbar edin." diye konuştu.

Program sonunda tarım işçilerine Samsun İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ile ilgili broşürler dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.