Samsun

Samsun'da uluslararası küreselleşme sempozyumu

15:07 15 Eylül 2017
Samsun'da uluslararası küreselleşme sempozyumu

Samsun'da, Mavi Toplum Aile ve Çocuk Derneği (Mavi Taç) ev sahipliğinde "Uluslararası Küreselleşme ve Gelecek Kuşaklar" sempozyumu düzenlendi.

Mavi Taç Derneğinin Atakum Belediyesi ve Ürdün Şiddete Karşı Kadın Derneğinin işbirliğinde düzenlediği seminer, Atakum Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, belediye olarak kadınlara yönelik çalışmalarını anlattı.

Kadına şiddetin önüne geçilmesinin gelecek kuşakların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağını vurgulayan Taşçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu yol haritası ve toplumun bu yönde gelişmesi için birçok proje hayata geçirildiğini belirtti.

Kadınları önemsediklerini, buna yönelik sayısız adım attıklarını dile getiren Taşçı, "Şunu çok iyi biliyoruz ki teröristi de ülkesine faydalı bireyi doğuran da bir annedir. Kadının önemi bizim dinimizde çok önemli. Çocuklarımızı faydalı bir insan olarak topluma kazandırmak annede başlar." dedi.

Ürdün Şiddete Karşı Kadın Derneği Başkanı Kholoud Khrais ise kalkınma ve gelişme yolunda kadının önemine dikkati çekti.

Kadınları toplumda şiddetin önünün kesilmesi konusunda mücadele etmeye davet eden Khrais, "Bu, sadece kadınların değil, erkekler, yaşlılar, çocuklar hepimizin sorumluluğu. İçinden geçtiğimiz dönem zorlu bir dönem. Arap toplumlarında meydana gelen şiddet, yalnızca kadınlara yönelik değil. Her gün her saat televizyon kanallarında şiddet olaylarına şahit oluyoruz. Şiddete karşı ne yapmamız gerekiyor, sorumluluklarımızın neler olduğunu bilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

İslam dünyasında şiddet ve aşırılığın önlenmesiyle ilgili sempozyumlar düzenleyerek hoşgörü, sevgi, merhamet gibi kavramlarla şiddetin yer değiştirmesini sağlamaları gerektiğini anlatan Khrais, "Gelecek nesiller bu konuda bilinç kazanabilir. Aileden başlayarak çaba gösterebilirsek sivil toplum kuruluşlarının, eğitimin ve teknolojinin rolünü kişisel gelişimin rolünü dikkate alırsak, daha ciddi adımlar atabiliriz." diye konuştu.

Açılışın ardından eğitmen Leman Özay tarafından sunum yapıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.