Samsun

Adnan Menderes'in idamının 56. yılı

17:40 17 Eylül 2017
Adnan Menderes'in idamının 56. yılı

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, eski Başbakan Adnan Menderes'in idam edilmesinin 56. yıl dönümü dolayısıyla "Türk siyasi hayatının en önemli yapı taşlarından olan Menderes ve arkadaşları hayatlarını millete hizmet yolunda geçirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Kurt, Adnan Menderes’in idam edilişinin 56. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, merhum Başbakan Adnan Menderes'in hayır duaları ve minnetle anılan bir demokrasi kahramanı olduğunu ifade etti.

Ömrünü millete hizmete adamış, merhum Adnan Menderes'i idam edilmesinin yıl dönümünde rahmetle andığını belirten Kurt, şunları kaydetti:

"Türk siyasi hayatının en önemli yapı taşlarından olan Menderes ve arkadaşları hayatlarını millete hizmet yolunda geçirdi. Ülkemiz demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla hayata geçmesinde, çok partili seçimin gerçek manasıyla uygulanmasında şüphesiz en büyük paye Adnan Menderes'e aitti. 'Yeter! Söz Milletindir' düsturuyla milli iradeye verdiği önem ve yaptığı hizmetlerle aziz milletimizin gönlünü kazanmış, bugün de hayırla edilmeye devam etmektedir. Ülkemizin başına karanlık bir bulut çöken, milli iradeyi rafa kaldırıp silah zoruyla yönetime el koyan askeri vesayet dönemlerinin en büyük kurbanı olarak bugün hala tüm vicdanlarda bir yara olan Merhum Başbakan Adnan Menderes ve yol arkadaşları, Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ı idam edilmelerinin 56. yılında rahmet ve hürmetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.