Samsun

Güney Kore'den sonra Samsun'da rastlanan kanser türü

14:43 19 Eylül 2017
Güney Kore'den sonra Samsun'da rastlanan kanser türü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat edilen 63 yaşındaki hastada, vücuttaki başka bir kemikten sıçramadan testisin kendisinde oluşan kemik kanseri vakasına dünyada Güney Kore'den sonra ikinci kez rastlandığı bildirildi.

Atakum ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki N.E, sol testisinde şişlik şikayetiyle 2 ay önce OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkan Reşorlu'nun muayene ettiği N.E'nin testisinde sert ve büyük bir kitle olduğu tespit edildi.

Ameliyata karar veren Reşorlu, başarılı geçen operasyonun ardından N.E'nin testisindeki 15 santimetrelik sert kitleyi alarak patolojiye gönderdi. Hasta ise taburcu edildi.

Yapılan patolojik inceleme sonucu kitlenin, kemik kanseri (osteosarkom) olduğu belirlendi.

Doç. Dr. Reşorlu, yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine testisinde ağrı şikayeti ile başvurduğunu söyledi.

Ameliyatla alınan kitleyi tümör sandıklarını dile getiren Reşorlu, hastayı operasyonun ardından şifa ile taburcu ettiklerini, takiplerinde herhangi bir sıkıntısı bulunmadığını aktardı.

Reşorlu, şunları kaydetti:

"Patoloji sonucunda kitle 15 santimetrelik kemik çıkınca biz de şaşırdık. Bu kitlenin direkt testisten kaynaklandığını, vücuttaki herhangi bir kemikten buraya sıçrama olmadığını gördük. Yine kitlenin vücutta herhangi bir organ ya da dokuya sıçramadığını tespit ettik. Literatürü taradığımızda böyle bir vakanın sadece 2004 yılında Güney Kore'den bildirildiğini gördük."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.