Samsun

Samsun'un 15 yıllık ulaşım planı çıkarılıyor

15:51 13 Ekim 2017
Samsun'un 15 yıllık ulaşım planı çıkarılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın şekillendirecek olan "Samsun Ulaşım Ana Planı" için 13 bin konutta vatandaşlarla yüz yüze görüşecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Kadir Gürkan, gelişen teknoloji ve ihtiyaç duyulan yeni ulaşım modelleri doğrultusunda ulaşım ana planında güncelleme çalışmaları yapmaya başladıklarını söyledi.

Samsun'un 2032 yılına kadarki kent içi ulaşımı şekillendirecek planı oluşturmak için 13 bin konutta vatandaşlarla yüz yüze görüşeceklerini aktaran Gürkan, "Cadde, kavşak ve anayollarda trafik sayım da yapacağız. Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının belirlenmesi, taleplerin alınması ve yeni ulaşım ana planının bu doğrultuda şekillenmesi amacıyla görevlendirilen uzman ekipler, halkımızla konutlarında, öğrenci yurtlarında yüz yüze görüşmeler yapacak. 750 ayrı noktada ise araç sayımı yapılacak." dedi.

Gürkan, Samsun Ulaşım Ana Planını güncelleme çalışmaları kapsamında güvenli, konforlu ve sürdürülebilir bir ulaşım sistemi için gerekli politikalar ve yatırımları belirlemeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yapılacak çalışmalarla, gerçekleşen günlük yolculuk verileri toplanacak ve yolculuk özellikleri dikkate alınarak gelecekte tüm şehirde oluşacak ulaşım talebi tahmin edilerek buna uygun bir ulaşım ağı oluşturulacak. Ayrıca plan kapsamında kara yolu şebekesi önerileri, toplu taşıma sistemi hat ve işletme planları, raylı sistem yatırım önerileri, yaya yolu ve bisiklet yolu geliştirme önerileri, otopark politikaları, şehirlerarası ve kırsal ulaşım bağlantıları gibi projelere bilimsel bir altlık oluşturulacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.