Samsun

Kavak'ta kış hazırlıkları

15:23 14 Ekim 2017
Kavak'ta kış hazırlıkları

Kavak ilçesinde ev hanımları, kış mevsiminde tüketecekleri yiyeceklerini imece usulüyle hazırlıyor.

İmece usulü bir araya gelen ev hanımları, kış aylarında tüketmek üzere yufka, salça, marmelat ve turşu gibi gıda maddelerini yapıyor.

Soğuksu Mahallesi Muhtarı Hakkı Yürüker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallelerinde yaşayan kadınların imece usulü kış hazırlıklarını yaptığı çeşme ve çevresini daha kullanışlı hale getirdiklerini söyledi.

Kadınların gıda yapım hazırlıklarını geleneksel hale getirdiklerini aktaran Yürüker, "Biz erkekler ve çocuklarımız da kadınların birlikteliğinden, dayanışma içerisinde bulunmalarından memnun oluyoruz." ifadesini kullandı.

Soğuksu Mahallesi'nde ikamet eden ev hanımı Yeter Yürüker ise, mahalledeki kadınlarla birlikte her yıl geleneksel olarak bir araya geldiklerini kaydetti.

İmece usulü kışa hazırlık yaptıklarını belirten Yürüker, "Birlik ve beraberlik içerisinde hijyenik ortamda yufkamızı, salçamızı, marmelatımızı, turşumuzu yapıyoruz. Haliyle ekonomik yönden market satış fiyatlarına göre daha ucuz oluyor. Bu sırada bir araya geldiğimiz kadınlarla sohbetler edip sosyal ilişkimizi, dayanışmamızı artırıyoruz, pekiştiriyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.