Samsun

Samsun'dan kısa kısa

17:44 16 Ekim 2017
Samsun'dan kısa kısa

Vezirköprü ilçesinde Kur'an kursu öğrencilerinin yararına kermes düzenlendi.

Fazılahmet Paşa, Karlık ve Esentepe mahalleleri Kur'an kursu öğrenciler yararına, Vezirköprü Eğitim Çağındaki Öğrencilere ve Kültüre Hizmet Derneği tarafından düzenlenen kermesin açılışına, Belediye Başkanı Sadık Edis, derneğin bölge sorumlusu İrfan Çalışıcı, dernek görevlileri ve üyelerle vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Edis, öğrenciler yararına düzenlenen bu tür faaliyetlere yerel yönetimler olarak destek olacaklarını söyledi.

Yapılan duanın ardından giyim, çeyizlik ürünler, ev eşyaları ve yiyeceklerin satışa sunulduğu kermesin açılışı yapıldı.

- Müftü Karaca'dan ekmek israfı önerisi

Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, toplum olarak ekmek israfının önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmek israfının önlenmesi bakımından müftülük ve din görevlilerinin her zaman çalışma içinde olduğunu söyledi.

İslam dinine göre israfın haram olduğunu hatırlatan Karaca, "Yaşadığımız bugünlerde yiyebilecek bir dilim ekmeği bulamayanlar, diğer tarafta, tıka basa yiyen ve arta kalanları çöpe atanlar var. Başta Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde binlerce insan açlıkla mücadele ederken ve yine her yıl milyonlarca insan açlıktan ve yetersiz beslenmekten yaşamını yitirirken, biz inanan Müslümanların sadece ekmeği değil hiçbir nimeti israf etme lüksümüz bulunmamaktadır. Ekmek israfının önlenmesi noktasında müftülüğümüz din görevlileri olarak özellikle cuma günleri yapılan vaizlerde anlatımda bulunarak halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.