Samsun

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

11:22 30 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bafra ilçesi Gazipaşa Mahallesi'nde geleneksel Cumhuriyet Şöleni düzenlendi.

Bafra Musiki Cemiyeti Derneği'nin düzenlediği, Bafra Belediyesi ve Kaymakamlığın destek verdiği şölende Cumhuriyet'in 94. yılı coşkuyla kutlandı.

Kutlamaya katılan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Kurtuluş Savaşı'nı kazandıran ruhun 94 yıldır ayakta olduğunu söyledi.

Kırcalı, "1,5 yıl önce bu ülke 94 yıl önce hangi ruhla bu vatanı savunduysa, 15 Temmuz darbe girişimi yapmaya çalışanlara da aynı ruhla karşılık verdi. Biz bugün burada cumhuriyetimizin 94. yılını kutlayabiliyorsak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları sayesindedir. Biz burada yine cumhuriyetimizin 94. yılını kutlayabiliyorsak, bu şerefi, bu onuru yaşayabilyorsak 15 Temmuz akşamı en değerli varlıklarını, canlarını veren bu şehitler sayesinde bugün burada bulunuyoruz." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de Bafra'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 27 Ekim günü başladığını belirterek, "29 Ekim akşamı Gazipaşa'da yapılan final ile cumhuriyetine sahip çıkan bir Bafra olarak, her kesimden insanlarımızı burada görmek mümkündür. Türkiye Cumhuriyet'inin hangi şartlarda kurulduğunu, hangi fedakarlıklarla kurulduğunu unutmamamız gerekir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Varol da "Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana her daim devletin yanında olan bir mahalleyiz. Amacımız Cumhuriyet Bayramı'nın bayram havasında geçmesini sağlamaktır." ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Bafra Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Konser sonrası Gazipaşalılar cumhuriyetin 94. yılını davul zurna eşliğinde kutladı.

Programa, Kaymakam Ali Fuat Türkel, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Alper Güngör ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.