Samsun

Ki̇tapseverlere "Yol üstü kütüphane"

15:44 08 Kasım 2017
Ki̇tapseverlere "Yol üstü kütüphane"

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla üst geçitlerden birinin altındaki boş alanı "Yol üstü kütüphanesi"ne dönüştürdü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurul kararları çerçevesinde yol üstü kütüphanesi için Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önündeki üst geçidin merdiven altındaki boşluk seçildi.

Yanında halk otobüsü ve minibüs durağı da bulunan alanı ahşapla kaplayan belediye ekipleri, mini bir kütüphane yapıp içine "Kitapları burada okuyunuz, kitaplığa bırakınız" ve "Kitapları okuyup koyduğunuz için teşekkür ederiz" şeklinde yazılar astı.

Vatandaşlara evlerinde okuyup bitirdikleri kitapları yol üstü kütüphanesine bırakmaları çağrısında bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi, böylece hem kitap okuma alışkanlığının artırılması hem de kültürel birikimin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi, projenin başarılı olması halinde yol üstü kütüphanesini şehrin farklı yerlerindeki diğer üst geçitlerde de hayata geçirmeyi planlıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.