Samsun

Büyükşehir Belediyesine "iklim" ödülü

17:11 06 Aralık 2017
Büyükşehir Belediyesine "iklim" ödülü

Samsun Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇ne, "Yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi bileşeni" kategorisinde ikincilik ödülü verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından iki yıldır sürdürülen İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi sona erdi.

İlk ve orta öğretim kurumlarındaki öğrenci ve öğretmenlere iklim değişikliği konusunda farkındalık geliştirme eğitimlerinin verilmesi, iklim değişikliği ve uyum konusunda araştırma, geliştirme, bilgi, bilinç, tutum, becerilerin artırılması ve yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilerek iklim değişikliği ile mücadelenin güçlendirilmesi amacıyla 2015 yılında başlayan proje, tamamlandı.

"Yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi bileşeni" kapsamında Trabzon, Konya, Bursa, Sakarya, Antalya ve Samsun’da seminerler gerçekleştirildi.

Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen projenin kapanış toplantısında iklim ödülleri sahiplerine verildi.

Törende Samsun Büyükşehir Belediyesi, "Yerel yönetimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi bileşeni" kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Ödülü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Figen Akın aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.