Samsun

Mayasız zeytinyağlı ekmek

12:07 07 Aralık 2017
Mayasız zeytinyağlı ekmek

Samsun'da bir pastane sahibi, zeytinyağlı mayasız ekmeği tüketicilerin beğenisine sundu.

Yaklaşık yarım asırdır pastacılık mesleğini sürdüren Ömer Balsüzen, AA muhabirine insanlara katkısız ve sağlıklı ekmek üretebilmek için mayasız zeytinyağlı ekmek üretmeye başladığını söyledi.

Yaklaşık bir yıldır ürettiği ekmeğin ilgi gördüğünü dile getiren Balsüzen, "İnsanlar mayasız katkısız ekmeğin nasıl kabardığını soruyor. Ekmeğin içine koyduğumuz ölçülü buğday ve çavdar tarzı ürünler maya etkisi yapıyor. Ekmeği, tam buğday unundan su ve sızma zeytinyağı kullanarak yapıyoruz. Başka hiçbir şey koymuyoruz. " ifadelerini kullandı.

Ekmeğin beğeni kazandığını belirten Balsüzen, "Alanlar bir tanıdığına söylüyor, o da müşterimiz oluyor. Samsun'da başka yerde yapan yok. Sızma zeytinyağı ekmeğe farklı bir tat veriyor. Katkısız ve doğal ürünlerden elde edildiği için ürünümüzün çok sağlıklı olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Kentin çeşitli yerlerinden zeytinyağlı ekmek almak için gelenler olduğunu aktaran Balsüzen, günde 50 adet ürettikleri ekmeği gramajına göre 1,5 ile 3 liradan satışa sunduklarını kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.