Samsun

Arnavut sanatçı fazla kilolarından Türkiye'de kurtuldu

12:37 09 Aralık 2017
Arnavut sanatçı fazla kilolarından Türkiye'de kurtuldu

Arnavut ses sanatçısı ve program yapımcısı Besjana Kasami, Samsun'da yaklaşık bir yıl önce geçirdiği mide küçültme ameliyatı sayesinde 36,5 kilo verdi.

Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'da yaptığı "Bigmama" ve "Mama's" programlarıyla tanınan Besjana Kasami, 6 Ocak'ta fazla kilolarından kurtulmak için Samsun'daki Büyük Anadolu Hastanesinde mide küçülme ameliyatı oldu.

Ameliyat öncesi 110 kilo olan Kasami, 36,5 kilo vererek 73,5 kiloya düştü.

Kasami, hastanede düzenlenen basın toplantısında, Samsun'da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Hayatım pozitif anlamda değişti. Çok mutluyum, çok memnunum. Kendimi çok güzel hissediyorum." dedi.

Eskiden çok yemek yediğini, ameliyat sonrasında ise yeme alışkanlığının değiştiğini dile getiren Kasami, "Artık programlı yemek yiyorum. Az az yemek tüketiyorum, ayrıca spora başlayacağım. Umarım bundan sonra bu formumu koruyacağım." ifadesini kullandı.

Metabolik Cerrahi ve Obezite Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel de ameliyat sonrasında kilo kaybının yaklaşık bir yıl sürdüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bundan sonra sanatçımız çok fazla kilo vermeyecek. Sadece birkaç kilo daha düşebilir. Formunu korumak için çok fazla çaba sarf etmeyecek. Çünkü obezite cerrahisinde kişinin yeme düzeni yeniden dizayn ediliyor. Aynı zamanda bu fizyolojik bir dizayn. Mideyi küçülterek dar bir alan yaratmaktan ziyade aynı zamanda hormonlar aktif olduğu için bir nevi fazla yeme isteği olmayacak. Spor yapabilir ama zayıflamak için ekstra bir zaman harcamasına ihtiyaç olmayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.