Samsun

Samsun'dan kısa kısa

13:47 15 Aralık 2017
Samsun'dan kısa kısa

Vezirköprü ilçesinde, Yerli Malı Haftası kapsamında "Yerli Malı Pazarı" açıldı.

Zeki Cevher İlkokulu 1-E sınıfı öğrencilerinin, öğretmenleri eşliğinde okulun toplantı salonunda oluşturduğu pazar sayesinde, öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları amaçlanıyor.

Etkinlikte öğrenciler, sergilenen ürünleri inceleyerek bilgi aldı.

Ürün tezgahında ev yapımı ekmek, yerli bakliyat ürünleri ile geçmişte yapılmış tabak, çaydanlık ve el işi ürünler gibi eşyalar yer alıyor.

1-E sınıfı öğretmeni Ayşen Önen Doğan, etkinliği öğrencilerle bilinç oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini, bu tür çalışmaların önem taşıdığını söyledi.

- Genç Kız ve Erkekler Satranç İl Birinciliği Müsabakaları

Genç Kız ve Erkekler Satranç İl Birinciliği Müsabakaları sona erdi.

İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalara, kızlarda 11 takımda 49, erkeklerde 35 takımda 174 öğrenci katıldı.

Müsabakalar sonucunda genç kızlarda Bafra Fen Lisesi birinci, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Samsun Anadolu Lisesi de üçüncü oldu.

Genç erkeklerde ise Samsun Anadolu Lisesi birinci, Özel Bahçeşehir Koleji Atakum Kampüsü ikinci, Özel Çizgi Üstü Fen Bilimleri Okulları Fen Lisesi de üçüncülüğü elde etti.

Müsabakalarda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Okul Sporları Şube Müdürü Ebru Coşkun Bayraktar, İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, Okul Sporları İl Temsilcisi İbrahim Irmak ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Duran Karaköse tarafından verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.