Samsun

Samsun'dan kısa kısa

15:54 15 Aralık 2017
Samsun'dan kısa kısa

Havza 25 Mayıs Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, Belediye Başkanı Murat İkiz ile röportaj yaptı.

Belediyle başkanlığı makam odasında, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen "vatanseverlik" konulu röportajda Başkan İkiz, öğrencilerin sorularını cevapladı.

İkiz, Türk toplumunun geniş bir kültüre sahip olmasının ana sebeplerinden birinin vatanına sevgi ve bağlılıkları olduğunu söyledi.

Türklerin tüm milletlere örnek olması gereken vatan ve millet sevgisinin en önemli miraslarından biri olduğunu belirten İkiz, "Türk milletinin vatanseverliği, diğer milletler tarafından Çanakkale Savaşları ile daha iyi görülmüştür." dedi.


- Kaymakam Uzun'dan liseye ziyaret

Ladik Kaymakamı Emrah Uzun, İmam Hatip Anadolu Lisesi ve öğrenci pansiyonunu ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı ve İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sancı tarafından karşılanan Kaymakam Uzun, okul çevresini inceledikten sonra pansiyondaki bürolar ile kütüphane ve yemekhanede incelemelerde bulundu.

Ladik'te eğitim seviyesinin yükseltilmesi için gayret ettiklerini anlatan Uzun, "Her fırsatta ilçemizdeki okullarımızı ve pansiyonlarımızı ziyaret ediyoruz. İdareci ve öğretmenlerimizle bir araya gelerek sorun ve çözüm yollarını araştırıyoruz. Amacımız ilçemizde öğrencilerimize kaliteli eğitim vermektir." diye konuştu.


- Özbalcı'dan liseye kitap yardımı

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesine kitap bağışında bulundu.

Bir süre önce yaptığı ziyarette öğrencilerin kütüphaneleri için kitap istemeleri üzerine bağış yapacağı sözünü veren Başkan Özbalcı, okula giderek sözünü yerine getirdi.

Okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Özbalcı, getirdiği kitapları kütüphaneye kendisi yerleştirdi.

Özbalcı, eğitim öğretime imkanlar dahilinde her zaman destek olduklarını söyledi.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasını ve okumayı önemsemelerini istediklerini dile getiren Belediye Başkanı Özbalcı, "Yavrularımız, geleceğimizin teminatı. Sağlam ve iyi bir gelecek neslin kitap okuyup, bilgi sahibi olmakla gerçekleşeceğini biliyoruz. Onlar yeter ki öğrenmek ve okumak istesin. Bizler, gençlerimizin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmak için gayret gösterip, gereken ne ise yapmaya hazırız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.