Samsun

Alaçam Belediye Başkanı Uyar'dan 2017 değerlendirmesi

13:11 27 Aralık 2017
Alaçam Belediye Başkanı Uyar'dan 2017 değerlendirmesi

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 2017 yılında yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Uyar, düzenlediği basın toplantısında, 2017'nin başarılı ve güzel geçen yıllardan biri olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın müjdeli haberi kendilerine verdiğini belirten Uyar, 2019 yılında ilçede doğalgazın yanmaya başlayacağını aktardı.

Kültür Turizm Bakanlığının onayı ile Çeşme, Yeni Cami ve Karşıyaka Mahallelerinde 133 tarihi yapının 93'ünün koruma altına alındığını anlatan Uyar, TOKİ'nin yaptıracağı binalarda, Alaçam'ın tarihi evlerinin dış cephelerinin örneğinin yansıtılacağını kaydetti.

İlçede 2 bin 200 kişilik güreş alanının yapımının devam ettiğini dile getiren Uyar, "30 Nisan 2018'de tamamlanıp mayıs güreşlerini burada yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca 300 kişilik KYK yurdu projesi yapıldı. Eğitim gören öğrencinin yurt ihtiyacını da bu şekilde tamamlamış olacağız. Yeni Cami ve Fatih Mahallelerimizde kısmen asfalt çalışması yapıldı. 20 kilometrelik bir mesafe de sati kaplama çalışması yaptık. Bu tarz çalışmalarımıza yeni yılda da devam edeceğiz." diye konuştu.

Belediye hizmet binasını yenileme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Uyar, şunları söyledi:

"Makine parkı da bir belediye için çok önem taşımaktadır. 13-14 aracı Alaçam Belediyesine kazandırdık. Yeni yapacağız yurt çevresinde güzel bir gençlik parkı yapacağız. Ayrıca iki mahallede devam eden parkımız ile yöresel ürün pazarımız da var. Bunun çalışmaları devam ediyor. Bu hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Alaçam için en önem verdiğimiz konulardan olan 5 mahallenin su verim çalışması hayata geçti. 2014 seçimlerinde gördüğüm manzaranın tümü geride kaldı. Yine günlük 25 kamyon çakıl üretimi ile yol yapım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni yılda yapılmayacak yol kalmayacak inşallah."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.