Samsun

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

14:47 21 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Memur-Sen Çarşamba Temsilcisi Osman Şafak, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini söyledi.

Şafak, sendika üyeleriyle Zübeyde Hanım Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, vatanın bekası ve selameti için "Düğüne gidiyoruz" diyerek cepheye koşan yiğit Türk askerlerinden kimisinin şehitlik, kimisinin de gazilik makamına ulaştığını belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar bulunduğuna dikkat çeken Şafak, bazılarının Türkiye'nin terörle mücadelesini, terör örgütlerine yönelik hamlesini savaş olarak göstermeye kalkıştığını anlattı.

Küresel terörle mücadelede Türkiye'nin bedenini taşın altına koyduğunu vurgulayan Şafak, şöyle devam etti:

"Terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütlerine stratejik ortak gözüyle bakan, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışanlar küresel şer şebekeleridir. Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır. Afrin, emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürge devletlerin Ortadoğu'dan göçüşünü hızlandıracak iradenin mihenk taşıdır. Memur-Sen ailesi ve Türk milleti olarak, terör ve çatışmadan arındırılmış adil bir dünya istiyoruz. Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Sözde barış yanlısı, gerçekte emperyal geminin tayfası olanlar, 'savaşa karşı barış, savaş halk sağlığı sorunudur, barış hemen şimdi' gibi cicili bicili söylemlerle Türkiye'nin hak ve adalet mücadelesini akamete uğratmak için, barış gibi mübarek bir kavramı dahi silaha dönüştürmenin hesabı içindedir. Biz barış istiyoruz ama emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kurutulmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden en net ifadeyle şunu deklare ediyoruz. Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor."

Şafak, Türkiye'nin Afrin'i terör örgütlerinden temizlemeye yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benlikleriyle desteklediğini belirterek, Mehmekçiklere muvaffakiyet diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.