Samsun

ÜNİDOKAP Üst Kurulu toplandı

16:34 22 Şubat 2018
ÜNİDOKAP Üst Kurulu toplandı

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (ÜNİDOKAP) 2018 yılı dönemi üst kurul toplantısının ilki, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) gerçekleştirildi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıya, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, DOKAP Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Demir ile ÜNİDOKAP üyesi üniversitelerden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Ören, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker ile Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan katıldı.

ÜNİDOKAP Başkanlığı görevini 2017 yılının sonunda KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'dan alan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, açılışta yaptığı konuşmada, toplumları geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen, kalkınmanın itici gücü olan üniversitelerin gerçekleştireceği çalışmaların önem taşıdığını söyledi.

Henüz kuruluş aşamasında bir yıllık bir geçmişe sahip olan ÜNİDOKAP'ın ilk dönem başkanlığının KTÜ tarafından yürütüldüğünü belirten Bilgiç, ''Üniversitelerin kuruluş yılları esas alınarak oluşturulan sıralamaya göre de ikinci dönem başkanlığını OMÜ'nün alması gerekiyordu. Yaklaşık 1,5 ay önce dönem başkanlığını devraldık. Bugün, bu dönem çalışmalarının ilkini yapıyoruz.'' dedi.

DOKAP Üniversiteler Birliğinin kuruluş amacı hakkında da bilgi veren Rektör Bilgiç, şöyle devam etti:

"ÜNİDOKAP'ın kuruluşuyla Orta ve Doğu Karadeniz'deki üniversitelerin, iş ve güç birliği yaparak imkan ve kaynaklarını daha verimli kullanması, böylece bölgenin ve ülkenin gelişimine daha büyük çapta katkı sağlamaları amaçlanmıştır. Bu konuda çalışmalarımız artarak devam edecektir. Birlikteliğimizin hem üniversitelerimize hem de ülkemize önemli katkılar sağlayacağı inancını taşımaktayız. İnşallah bu toplantıyla 2018 yılı çalışmalarımızın planını yapmış olacağız.''

Daha sonra toplantıda, ÜNİDOKAP'ın kurumsal kimliğinin geliştirilmesi ve bütçesinin oluşturularak bütçe çalışmalarının değerlendirilmesi ile 2018 yılı faaliyetleri ve proje çalışmaları görüşüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.